follow
  • STO | Dunaharaszti - Logisztikai főépület
  • STO | Dunaharaszti - Logisztikai főépület
  • main4
  • main4

| STO - Volt Dyckerhoff épület

A németországi Wiesbadenben, Gustav Dyckerhoff családi vállalkozás portlandcement gyárának alapkövét 1864-ben raktál le. Az azóta eltelt időszakban multinacionális nagyvállalattá fejlődött konszern magyarországi érdekeltségét, az Ispo G.m.b.H-t, a STO AG-nak értékesítette.

A korszerű építési anyagok hazai felhasználásában történt ugrásszerű növekedés a tulajdonosokat új raktárbázis létrehozására inspirálta. A telephely kiválasztásánál döntő szempont volt a jó közlekedési lehetőség és egy nemzetközi főútvonal közelsége.


A végső választás a Dunaharaszti Ipari parkra esett, mely az M0 autóút és 51-es főútvonal találkozásától 500 m-re található.


Társaságunk, a Prosperitás Épszer Kft. generálkivitelezői megbízást kapott az irodaház felépítésére és mellette a raktárcsarnok 1500 m2 –es ipari padozatának elkészítésére. A fejépület szerkezeti felépítését tekintve, három traktusos, hosszfőfalas kialakítású mindkét szinten. A vízszintes teherhordó szerkezetek – padlólemez és födémek – monolit vasbetonból készültek. A földszinti helyiségek az üzletfelek, vásárlók, érdeklődők fogadását biztosítják. Az érkező vendég egy reprezentatív, tágas előcsarnokba lép be, ahonnan az őt kiszolgáló, különböző funkciójú terek nyílnak (tárgyalók, kiállító terem, raktárcsarnok, mellékhelyiségek). Innen indul az egyszerűségében impozáns lépcsőkar az emeletre, ahol a cég dolgozóinak és vezetőinek az irodái, tárgyalók kaptak helyet. Itt helyeztük el a minikonyhát és étkezőt, melyekhez közvetlenül kapcsolódik egy átrium jellegű zöldtetős terasz. Az irodaház és a raktárcsarnok közötti, részben kétszintes nyaktagban kaptak helyet a fűtést és hűtést biztosító géptermek, továbbá a karbantartó műhelyek, kézi raktárak. Az épület homlokzatképzését kváderes kialakítással, polisztirol hőszigetelő anyagból készítettük. A külső nyílászárók gyártása, YANSEN típusú profilból, hőszigetelő üvegezéssel történt. Valamennyi tetőfedésnél a fordított rétegrendű kialakítást alkalmaztuk. A belső vakolatok és aljzatok gépi bedolgozással készültek.


A nagy forgalmú közlekedő terek padlóburkolásához, diagonál elrendezésben, Cercom gres lapokat, az irodákhoz padlószőnyeget használtunk.


További feladatként vállaltunk a telephelyi kerítés 8-8 méteres tolókapukkal, és egy szemetes konténerek, illetve kerti szerszámok tárolását, tisztítását biztosító építmény elkészítését is. Az épület és főút közötti területen térkő burkolatú parkolókat alakítottunk ki, parkosított szigetekkel, térvilágítást biztosító kandelláberekkel. Az európai színvonalú, fejlett technológiai felszereltségű raktárbázis a dolgozóknak és az üzleti partnerek is korszerű, kultúrált környezetet biztosít.


tetszikcikk

Közösség