follow
  • Vishay Hungary Kft. | Telephely fejlesztés
  • main4

| Vishay Hungary Kft. - Telephely fejlesztés

A 80-as évek elején, hazai fejlesztéssel indult integrált áramkör és mikrochip gyártás bázisát, a Mikroelektronikai Vállalatot, az 1986-os tűzvész már "újszülött" korában elpusztította. A váratlan tragédia és a múlt rendszer piacainak drasztikus visszaesése a gyárat hosszantartó zuhanópályára kényszerítette. A világviszonylatban is elismert magyar "szürkeállomány" nagy örömére a privatizáció során a VISHAY Intertechnology Inc. multinacionális szakmai befektető vásárolta meg az üzemet és a vételár többszörösét fordította (fordítja) technológiai fejlesztésekre.

Vishay1A Prosperitás Épszer Kft., a káreseménnyel érintett terület térszint alatti létesítményeinek statikai felülvizsgálatával és szerkezeteinek megerősítésével kezdte tevékenységét a VISHAY Hungary Kft-nél. A magánosításokkal széttagolt egykori gyár ezen újólag kialakított telephelyének fejlesztése a többieket messze megelőzve, rekord gyorsasággal készült el. A kültéri munkák, a lepusztult, elhanyagolt kerítés újjáépítésével kezdődtek, mely a Fóti út - Baross utca mentén 250 m hosszú, vasbeton lábazatos, lándzsás zártszelvény mezőkből áll. A Reviczky utca felől, új kétszárnyú kapu befogásával, zsalukőből falazott tömör kerítés épült. Ezen a telekhatáron lévő kiégett épület állagmegóvása (statikai megerősítése) és külső homlokzati megjelenésének (felújításának) eredeti formában való helyreállítása szintén a feladatkörünkbe tartozott.


Vishay2A tűzvészt viszonylagos épségben átvészelő hatszintes, változó belmagasságú és osztott funkciójú (irodák, tárgyalók, szociális helyiségek, üzemi és kísérleti-kutatási termek) főépület belső tereinek részleges átépítésére is sor került. A Fóti úti homlokzathoz új vendégvárót és recepciót építettünk. A vasbeton paneles homlokzat megnyitásával (kiváltásával) közvetlen kapcsolatot teremtettünk a belső lépcsőházhoz és a felvonókhoz. A reprezentatív belső térrel kialakított bővítmény homlokzatképzését a meglévő épület mezőtúri téglaburkolatának továbbvezetése és a sok üveg (ablak) felület alkalmazása jellemzi. A vendégek és a saját dolgozók gépkocsijainak számára a korábban romos, gazos Fóti úti telekrészen, aszfaltozott forgalmi úttal és gyephézagos beálló mezőkkel ellátott parkolót építettünk. A körítő- és elválasztó sávok kertészeti munkái során 150 fás szárú növényt telepítettünk. A terület biztonságos őrzését beléptetős automata sorompó és ipari kamera rendszer segíti. A felújított és korszerűsített telephely, a nagyrészt szellemi munkát végző fejlesztő mérnökök számára világszínvonalú munkakörülményeket és kellemes munkahelyi környezetet teremt.Vishay3

tetszikcikk

Közösség