follow
  • Siemens | Csepel - Transzformátorgyár csarnokainak külső homlokzatfelújítása, gépalapok készítése
  • main4
  • main4

| Siemens - Transzformátorgyár - Csepel

A világviszonylatban is kiemelkedő teljesítményt nyújtó Csepeli Transzformátor Gyár a '90-es évek elejére nagyfokú piacvesztést szenvedett el és tőkehiány miatt már nem tudott megújulni. Az értékesítése során sikeres szakmai befektető a SIEMENS multinacionális cég privatizálta. A jelentős tőkeinvesztíció révén a gyártelep épületállományának és technológiai gépsorainak fejlesztése új korszakot nyitott a hazai transzformátorgyártás életében.

Siemens1Cégünk a kezdeti lépésektől kezdve folyamatosan részese a mély- és magasépítési munkák kivitelezésének. Az 50-60 éves csarnokok, iroda- és szociális épületek szisztematikus átépítésen, felújításon esnek át. A technológiai gépsorok ütemezett modernizálása és a gyártási folyamatok racionalizálása a termelés mennyiségének gyors felfutását eredményezte. A megnövekedett késztermékek mennyisége és a vonzatként készletezett alapanyagok nagyságrendje indokolta az új tároló kapacitás bővítését is.


Cégünk egyik feladatát jelentette egy tanulmány elkészítése, mely gazdaságossági számítások és környezetvédelmi hatástanulmányon keresztül adott javaslatot új vasmagraktár építészeti kialakítására. A döntést követően megbízást kaptunk a javaslatunk fővállalkozásban történő megvalósítására. A tervezés és kivitelezés során a megrendelői elvárások, kritériumok teljes tárházával kellett megbirkóznunk (kötött beépítési terület, belmagasság, 30000 KN/m2 terhelhetőségű üzemi padozat, targoncával járható – feltöltés, ürítés – közlekedési útvonalak, távirányítású ipari kapuk, négy hónapos határidő, temperált légtér télen is, természetes megvilágítás, stb…).


Siemens5A szigorú feltételekkel terhelt szerződést határidőre teljesítettük és azóta is minden vállalkozásunknál hasonlóan helytállunk. Az épületek homlokzatainak felújítását megelőzően látványterveket készítünk és a kivitelezést a beruházó döntése (választása) alapján hajtjuk végre. A folyamatos gyártásszervezés eredményeként újabb és újabb gépsorok telepítésére kerül sor, melyek alépítményeinek a technológusok által adott paraméterek szerinti tervezését és kivitelezését végezzük. A 20-30 m hosszú gépsorok alatt igazi "szobrász munkát" végeznek az ács, vasszerelő, betonozó szakemberek. Az integrált gépek hajtásához, vezérléséhez szükséges erős- és gyengeáramú kábelek, hűtővíz és sűrített levegős vezetékek bonyolult nyomvonalán padlócsatornák, alagutak, védőcsövek és egyéb áthatások szövevényes rendszerét kell megvalósítani úgy, hogy a felszín balesetmentes, sík járófelületet adjon. Némely gépegység telepítése során a munkagödör dúcolására kiemelt figyelmet kell fordítani (a dolgozók védelme, vagy az épületszerkezetek állékonysága érdekében). Az ilyen egyedi esetekben keretes dúcolatot, vagy mikrocölöpös lőttbeton falas munkatér biztosítást alkalmazunk. A gyárban minden, a technológiai folyamatok ésszerűsítésének van alárendelve, ezért a gépsorok telepítését csarnokfalak nem akadályozhatják, ha kell, akkor azokat megfelelő statikai előtervezés alapján kiváltjuk, vagy eltávolítjuk. A célirányos fejlesztés alatt álló gyártelepen, akkreditált vállalkozásként, rendszeresen végzünk építésszerelési, karbantartási, felújítási munkákat, melyeknél jelenleg és a jövőben is igyekszünk megrendelőnk elvárásainak megfelelni.Siemens6

tetszikcikk

Közösség