follow
  • Családi ház | Szigetszentmiklós
  • Családi ház | Százhalombatta
    main7 main7

| Családi ház építés


Történelmi kitekintés

Az 50-es éves nagyfokú lakáshiányának csökkentése érdekében az életre hívott állami építőipari vállalatok közül élenjáró cégként 1957-ben alakult meg a Prosperitás Építőipari Szövetkezet.

csaladihazak1Feladataként kapta a tömeges lakásépítésben való részvételt, melyben a 80-as évek közepéig vett részt. Ebben a korban épült fel a Centenáriumi lakótelep és az Ond vezér lakótelep a budapesti XV. kerületben, alagútzsalus házak a Vizivárosban, középblokkos házak a József Attila lakótelep délkeleti peremén, teraszos és panel házak a XVII. kerületben, a Csatárka úti lakótelep a III. kerületben, valamint soliter tömbházak a város több pontján. A kötöttségek feloldását követően profilbővítésre és a vállalkozási forma többszöri változtatására került sor. A lakásépítés, mint tradicionális tevékenység továbbra is hangsúlyos szerepet kap munkáink körében, de a telepszerű, lakóparki konstrukciókkal ellentétben az egyedi családi házak építését részesítjük előnyben.


Egyedi családi házak tervezése, kivitelezése

csaladihazak1Az egyedi családi házak tervezése nagyobb szabadságot ad a mérnökök képzeletének a megrendelői igények maradéktalan kielégítéséhez. A törvényi, hatósági előírások, rendeletek betartása mellett is kevesebb kompromisszumot kell kötnie az építtetőnek, tervezőnek és a kivitelezőnek egyaránt. A családi házak (lakások) felújításánál, átalakításánál, átépítésénél is ugyanezt a "szabadságot" élvezzük, s a régi, leromlott állagú épületekből tervezőink és kivitelező mérnökeink, a fantázia határát súroló otthonokat tudnak alkotni.


Generációknak készített otthon

csaladihazak1Országunkban egy családi ház általában egy életre szól de méretei és tartóssága lehetővé teszi, hogy generációk nőjenek fel az általunk kivitelezett lakásokban. Ha meglévő épületet vagy lakást veszünk, akkor fontos szempontként vizsgálandó, hogy a már kialakult szokásainkhoz tudjuk-e alakítani a helyiségek funkcionális elrendezését. A jelenlegi magyar családmodell sajnos az elaprózott alapterületű lakásállomány miatt csak egy-egy generációnak nyújt megfelelő életkörülményt. Törekvésünk, hogy az egészséges egymásra utaltság előnyeit biztosító, többgenerációs házak minél nagyobb számban épüljenek Előnyei közül csak néhányat említünk: költségtakarékos építkezés, a felhalmozott tapasztalati tudás közvetlenül átadható a fiatalabb korosztálynak, helyben biztosítható a gyerekek felügyelete, nevelése és mindkét, vagy mindhárom generáció kölcsönös ápolása, támogatása.


Telekválasztás

csaladihazak1Már a telek, vagy meglévő ház kiválasztása is meghatározója lehet további életünk minőségének. Társaságunk, a leendő építtetőnk részére már az ingatlan megtekintésekor a rendelkezésére áll. Tanácsadással segítjük megrendelőnk igényszintjének megfelelő, a jövőbeni életviteléhez szükséges környezet kiválasztását. Tanulmányozzuk az adott helyszín zajterhelését, benapozását, geológiai adottságait, közműellátottságát, a környék lakóinak demográfiai összetételét, alapvető szokásait,a forgalmi adottságokat, a légköri viszonyokat, s mindazt a környezeti tényezőt, melyek kihatással lehetnek később a család életére.


Energiatakarékos ház

Ma, az energiatakarékosság időszakában, az új építésű családi házaknál kiemelt hangsúlyt fektetünk az energiatakarékos technológiák és épületszerkezetek minél hatékonyabb alkalmazására. A fokozott hőszigetelési tulajdonságú, illetve szellőztetett, kétrétegű körítő főfalak és tetők, továbbá aljzatok építésével már eleve biztosítjuk az alapvető minőségi komfort érzetet. Megrendelői igény szerint további rásegítő berendezések telepítésével, – nap- és szélenergia, valamint földhő hasznosításával – az energia felhasználást és a szolgáltatóktól való függőséget a minimális mértékre csökkentjük.

Jótállás, garanciális szolgáltatás

Fontos szempontnak tartjuk, hogy megrendelőink az előzetes várakozásuknak megfelelő szolgáltatást kapják a tervezéstől a kulcsrakész ház, vagy lakás átadásáig. További vállalásunk az elvégzett munkáinkra nyújtott 10 éves jótállás, megrendelői igény esetén kiegészítő assistance szolgáltatással bővítve.
Közösség