follow
 • Generálkivitelezés | Lakó-, Középületek és mérnöki létesítmények teljeskörű megvalósítása
 • main7
 • main7
 • main7

| Generálkivitelezés


Az elképzelés megszületésétől a kulcsrakész átadásig.

Építésszervezési munkáink során majd minden esetben olyan bonyolult részfeladatok összehangolását kell megoldani, melyeket egy-egy szakvállalkozó egyedül képtelen átlátni. Ilyen részfeladatok például a különböző szakágak által végzett munkák (gépész, kőműves, elektromos szerelések stb.). A generálkivitelező feladata, hogy a megrendelő válláról levegye a különálló szakmák koordinálásának terhét, azok munkáinak összehangolását, anyagellátásának megszervezését.

A "generál" (általános) kivitelezés komplex folyamat, ahol a különböző szakmai alvállalkozók a saját részfeladataikkal erősítik a teljes egész elkészültét és ezt kontrolláltan, felügyelet alatt, szervezetten teszik.


MENNYIVEL TÖBB EZ, MINTHA ÖN PRÓBÁLNÁ MEGSZERVEZNI SAJÁT BERUHÁZÁSÁT?

general1Ma már nincs olyan szakember, aki mindenben jártas lenne, minden szakterülethez értene. Az épületek megvalósítása egyre szigorúbb követelményeket támaszt a kivitelezők elé, amelyek komoly szakmai ismereteket igényelnek. Ezek hiányában az önjelölt kivitelezőknél a munkálatok sokszor elhúzódnak, akadoznak, és bizony gyakran a minőség rovására mennek.
A munkavégzés során kisebb-nagyobb technikai probléma merülhet fel, amelyeket megfelelően megoldani, a legtöbb esetben csak egy jól kiválasztott kivitelező tud. A generál kivitelezővel való építtetés kevésbé költséges, mint a saját szervezésű, mely ráadásul rengeteg idegeskedéssel is jár.

A "csináld magad" mozgalom keretében elvégzett burkolás, festés, fűtésszerelés is lehet jó minőségű és szakszerű, de ez egyáltalán nem törvényszerű, sőt legtöbb esetben a hibák kijavítása több energiát, időt és leginkább még több pénzt emészt fel.

A helyzet szintén ugyanígy alakulhat, ha a szakkivitelezők egymás munkájának figyelembe vétele nélkül végzik a saját feladataikat, és a soron következő vállalkozó már várakozni kényszerül, mert egy csővezeték vagy elektromos szerelvény még hiányzik vagy éppen nem oda lett beépítve ahová azt tervezték. A korrekcióra fordított munkadíj és az időveszteség pedig pénzt jelent. A költséghatékonyság szem előtt tartása mellet minden egyes szakmának a speciális munkajogi, munka- és tűzvédelmi, szabványügyi, hatósági előírásait is figyelembe kell venni.


Miért érdemes szakkivitelezőhöz fordulni?

general2Generálkivitelezőre akkor van szükség, amikor az időhiány, vagy a szakmai ismeret hiánya lehetetlenné teszi vagy erősen korlátozza az építkezés saját hatáskörben történő elvégzését. Ilyenkor szakembert hívunk, aki érti a dolgát, eligazodik a bonyolult, szerteágazó szakmai- és jogi környezetben, továbbá hatékonyan képviseli az érdekeinket minden fórumon. A komplex feladatok térben és időbeni megszervezése nagy odafigyelést és szakértelmet igényel, mely rengeteg buktatót rejt magában.


A legfőbb előnyök:

 • Az építtetőnek csupán egy személlyel, a generálkivitelező képviselőjével kell kapcsolatot tartania, és nem kell koordinálnia a különböző munkafolyamatokat
 • Nem kell külön-külön szerveznie a szakemberek munkáit és anyagellátásukat
 • Nem kell minden egyes alvállalkozóval szerződést kötni és annak betartását felügyelni, ellenőrizni
 • Több szakmát is érintő műszaki problémák, vagy esetleges vitás ügyek rendezése során csak a generálvállalkozóval kell tárgyalni
 • A garancia és a jótállás vállalása, az esetleges hibák kijavítása is a generálkivitelező feladatát képezi

Generálkivitelezői tevékenységünk az alábbiakra is kiterjed:

  general3
 • Tervezési folyamatok nyomon követése, szakmai felügyelete, irányítása a megrendelői igényeknek megfelelően
 • Engedélyezési és kiviteli tervek felülvizsgálata vagy meglévő épületek, lakások és megrendelői igények felmérése
 • Tételes költségvetés és árajánlat készítése az igényeknek megfelelően
 • Építéselőkészítési (felvonulás) és befejező (megvalósulási) adminisztrációs munkák
 • Alvállalkozók munkavégzésésnek koordinálása, ellenőrzése, folyamatos felügyelete
 • Szakhatósági ellenőrzések, átadás-átvételi eljárások megszervezése

Miben tudunk mi önnek segíteni?

Biztosan előfordult már önnel is, hogy nagyobb horderejű döntést hozott, mely a későbbiek során jelentős mértékben meghatározta élete minőségét, mindennapjai teljességét. Lehetséges, hogy egy-egy festés, burkolatcsere, fűtés-korszerűsítés vagy lakásfelújítás után úgy érezte, hogy valami nem sikerült teljes körűen, vagy valami kétsége támadt az elvégzett munka terén.
A mi munkánk lényege abban rejlik, hogy ezen terhet, vagy felelősséget levegyük az Ön válláról és elképzeléseit minden esetben szem előtt tartva támogassuk abban, hogy a megálmodott családi háza, lakása, irodája az elképzeléseinek megfelelően, a legjobb minőségben elkészüljön.Közösség